Associé aan het woord: Lucrée van den Heuvel

Lucrée van den Heuvel is sinds begin december 2020 als associé verbonden aan WB de Ruimte. Ze omschrijft zichzelf graag als een positief ingestelde generalist met de drive om de wereld beter achter te laten dan ze haar gekregen heeft. Ze heeft een lange tijd bij Ballast Nedam en WSP (voorheen Lievense) gewerkt en is inmiddels voor zichzelf begonnen. In de loop der jaren heeft ze op allerlei vlakken gewerkt. Projecten in windenergieontwikkeling en ICT en adviseur duurzaam inkopen bij de rijksoverheid staan op haar CV. De laatste jaren is Lucrée in het vakgebied omgevingsmanagement actief in droge en natte infra projecten. Als professional zoekt ze daarbij toch altijd de naar mogelijkheden om haar persoonlijke passie toe te passen: duurzaamheid. “Daar krijg ik blijvend energie van.” aldus Lucrée.

Momenteel werkt Lucrée via WB de Ruimte als omgevingsadviseur bij Rijkwaterstaat – Regio Zee en Delta. Hier is ze betrokken bij het Vervanging & Renovatieprogramma van een vijftal sluizen, liggend in twee doorgaande scheepvaart corridors. Een groot en complex project waarin de omgeving een grote rol speelt. De uitdaging in de uitvoering zit hem in het zo kort en efficiënt mogelijk uitvoeren van het noodzakelijke onderhoud. Ze heeft als omgevingsadviseur veel contact met interne en externe stakeholders zoals schippers, bevoegd gezag, vaarwegbeheerders en wegbeheerders. Ze is verantwoordelijk voor het opstellen van de KES en de daarbij horende communicatie. Lucrée vindt het een fijn project: “Ik werk in een open team waarin iedereen ruimte krijgt om ideeën te opperen. Daar is dan ook interesse en ruimte voor.”

De samenwerking met WB de Ruimte ervaart Lucrée als erg positief. “De identiteit van het bedrijf past bij mij. Maar voorlopig wel als zelfstandige, want ook dat blijkt bij mij te passen.”