Beloningsmaat­regel RWS tegen ver­keershin­der A7 live

Rijkswaterstaat is begonnen om de brug op de A7 ter hoogte van Purmerend te versterken. De werkzaamheden zullen 5 maanden in beslag nemen. Om de verwachte verkeershinder te beperken heeft Rijkswaterstaat enkele maanden geleden aan WB de Ruimte gevraagd een beloningsactie vorm te geven om de verkeersbewegingen te verminderen.

Gerben en Caroline zijn met hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van mobiliteitsvraagstukken (o.a. in projecten De Verkeersonderneming in Rotterdam en voor Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) aan de slag gegaan met de vormgeving van de beloningsactie.

De actie is zo ingericht dat automobilisten die normaliter vaak gebruikmaken van de A7 zich kunnen aanmelden voor de beloning. Via de Fynch Mobility-app wordt sinds 5 april namelijk geregistreerd of een kenteken over de brug heeft gereden. Elk dagdeel dat een dagdeel niet rijdt over de brug, en het kenteken niet wordt geregistreerd, kan er 3 euro worden verdiend.

Op dit moment lijkt het er op dat al 2000 automobilisten uit Noord-Holland mee gaan doen aan deze beloningsactie. Gisteren, maandag 8 april, was al goed te merken dat er geen extra verkeershinder werd ervaren, het verkeer kon goed doorrijden en ook in de treinen was het rustig.

Ben je benieuwd naar de rol van WB de Ruimte en onze werkzaamheden binnen mobiliteit? Neem contact met ons op!
Wil je meer lezen over deze actie? Kijk dan op deze website voor meer informatie: https://bruga7.nl/