Blog Mees: start bij WB de Ruimte

Vrijdag 1 november was het dan zover. De start van een nieuwe uitdaging; mijn eerste échte baan.

Na mijn zesjarige studie in Wageningen te hebben gevolgd, leek een baan als Junior Adviseur bij WB de Ruimte in Utrecht een mooie eerste stap in mijn carrière. Samen met Floor Zomerdijk en José Biewenga (ook nieuw bij WB de Ruimte) starten we op een vrijdag. Dit klinkt misschien wat gek, echter op vrijdag vindt om de twee weken WB-overleg plaats. Dit is het moment waarop alle collega’s samen komen: het ideale moment voor een eerste werkdag.

Zo veel nieuwe werknemers op één moment is ook een nieuwigheid voor het bedrijf en wordt dus goed aangepakt. Iedereen krijgt een mentor aangewezen om ons op gang te helpen gedurende de eerste weken. Net als voor mij, is dit ook voor Floor haar eerste baan. Het is dus van belang dat we snel een gevoel krijgen voor het werk en de projecten waarin WB de Ruimte werkzaam is. Dit begint met werkbezoeken en het meelopen bij collega’s. Gedurende de eerste twee weken hebben we verscheidene werkbezoeken , waaronder in Amsterdam, Utrecht, Ede en Gouda. De desbetreffende collega’s vertellen vol enthousiasme over de projecten en delen hun ervaringen met ons. Tussen de bezoeken door is er ook de tijd voor de verkenning naar een eigen project. Als kers op de taart hadden we 15 november een heissessie in Molen de Ster te Utrecht. Dit was een mooie mogelijkheid de ambities en visie van WB de Ruimte beter te leren kennen evenals eigen inbreng te leveren.

Overall waren deze eerste twee weken een zeer goede start van een nieuwe uitdaging vol mogelijkheden in een inspirerende omgeving.