Door­fietsroute Houten-Nieuwegein-Ut­recht Lage Weide

Maandag 3 april is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de doorfietsroute Houten- Nieuwegein en Utrecht Lage Weide.

Collega Hans van Engelenburg (projectmanager doorfietsroutes voor de provincie Utrecht) is geïnterviewd door RTV Utrecht over de nieuwe doorfietsroute naar Utrecht Lage Weide. (Luister hier naar het interview (vanaf minuut 40).)

Deze route is 17 kilometer lang en loopt van station Houten via de Plofsluis langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar bedrijventerrein Utrecht Lage Weide. Op Utrecht Lage Weide werken ruim 10.000 mensen. Een groot deel daarvan wonen binnen fietsafstand, maar zijn door barrières als snelwegen en het kanaal afhankelijk van de auto of het OV om er te komen.

Bij het distributiecentrum van de Hema tekenden wethouders Lot van Hooijdonk (Utrecht), Ellie Eggengoor (Nieuwegein), Wouter van den Berg (Houten) en gedeputeerde Arne Schaddelee de samenwerkingsovereenkomst om deze route aan te gaan leggen. Door deze investering in fietsinfrastructuur wordt Utrecht Lage Weide vanuit het zuiden per fiets beter bereikbaar.

De route Houten-Nieuwegein-Utrecht Lage Weide is een van de in totaal negen doorfietsroutes die de provincie Utrecht in samenwerking met de gemeenten aan wil leggen de komende jaren.

In samenwerking met het team fiets van de provincie Utrecht verzorgt Hans sinds 2019 het projectmanagement om de doorfietsroutes van initiatief naar uitvoering te brengen.

Wil je meer weten over fiets en doorfietsroutes in Utrecht? Kijk op https://www.provincie-utrecht.nl/onderwerpen/mobiliteit/fiets