Eerste door­fietsroute Utrecht geopend bij IJsselstein

Afgelopen vrijdag 26 april is het eerste deel van de twaalf kilometer lange doorfietsroute naar Utrecht bij IJsselstein geopend. De werkzaamheden aan dit gedeelte hebben ongeveer een half jaar geduurd. Ongeveer 3 kilometer aan fietspad is verbreed en verbeterd. Naar verwachting zullen in 2025 alle doorfietsroutes worden geopend voor gebruik.

Over dit project
Doorfietsroutes verbinden woon- en werklocaties in de hele provincie op een snelle, veilige, en comfortabele manier. De rol van Hans is om in samenwerking met het team Fiets, de gemeenten en andere belanghebbenden zoals Fietsersbond en inwoners, tot afspraken te komen over realisatie van de routes. Samen rekenen en tekenen aan het ontwerp, de kostenverdeling en het maken van afspraken over de uitvoering. Alles over de routes is te vinden op de site van de provincie: klik hier.

Hans van Engelenburg verzorgt sinds 2019 het projectmanagement om de doorfietsroute van initiatief naar uitvoering te brengen.

Voor meer inhoudelijke informatie over het project klik je hier.
Wil je meer weten over de rol van WB de Ruimte in dit project? Klik dan hier, of neem contact op met projectmanager Hans van Engelenburg

Bron van afbeelding: Gemeente IJsselstein