Peter Sandee nieuwe directeur WB de Ruimte

Peter Sandee is de nieuwe directeur van WB de Ruimte. Hij volgt Peter van Kleunen op die met ingang van 1 januari 2024 is teruggetreden als directeur.

Peter zal, net als zijn voorganger, het directeurschap samen met Liesbeth Verhage vervullen.

Sinds 2008 werkt Peter Sandee bij het toenmalige WB Consulting. In 2013 ging dit bureau samen met Bureau de Ruimte en was daar WB de Ruimte geboren. Al die jaren houdt Peter zich actief bezig met aanbestedingen, contractzaken en meer of minder aanverwante zaken binnen complexe, grote projecten zoals Maasvlakte 2, Kustwerk Katwijk en TheemswegtracĂ©.

Zijn directeurschap zal hij gaan afwisselen met zijn functie als strategisch inkoper/contractmanager bij TenneT, waar hij zich sinds 2018 inzet voor de broodnodige uitbreiding van het hoogspanningsnetwerk.

Peter heeft vaak ervaren hoe het samenwerken tussen verschillende rollen en karakters leidt tot de mooiste zakelijke en persoonlijke successen. Om dit binnen WB de Ruimte en met onze partners verder te ontwikkelen, vindt hij uitdagend en belangrijk. Met zijn pragmatisme en humor gaat Peter Sandee fris en met veel energie aan de slag.


Peter van Kleunen blijft verbonden aan WB de Ruimte en blijft beschikbaar met zijn ruime ervaring in complexe (spoor)projecten en samenwerking tussen publieke partijen.