Online par­ticipatie > nieuwe manieren en nieuwe kansen!

PINO en WB de Ruimte werken samen aan online participatie.

COVID-19 heeft Nederland in zijn greep. Met elkaar proberen we gezond te blijven door de maatregelen van het kabinet op te volgen. Dat betekent ook veel voor het werk van mensen. Online middelen zijn in deze verandering niet weg te denken. Voor veel projecten betekent het dat de contacten met de omgeving moeilijker worden. Het organiseren van live informatie- en participatiebijeenkomsten, ontwerpateliers, klankbordgroepen en stakeholdergesprekken is ineens niet meer mogelijk. Op de markt zijn tools beschikbaar die hierin een bijdrage kunnen leveren, maar veel organisaties hebben hier nog niet zoveel ervaring mee. Wat we nu al zien is dat online participatie niet alleen belemmeringen met zich meebrengt. Het aangaan van nieuwe manieren om informatie en de dialoog aan te gaan met elkaar te delen zorgt ook voor kansen. Online participatiebijeenkomsten spreken bijvoorbeeld een ander publiek aan. Het laagdrempelige karakter van online bijeenkomsten trekt bijvoorbeeld een jonger publiek aan, waardoor nieuwe inzichten ontstaan en een breder draagvlak gecreëerd wordt.

Nieuwe manieren, nieuwe kansen

De omgevingsmanagers van WB de Ruimte zijn in hun dagelijkse praktijk bezig met allerlei soorten contacten en participatie in de omgeving van de projecten. Nu zijn ze hard aan de slag  om voor hun opdrachtgevers de omslag te maken naar digitale participatie! Hierbij ervaren zij extra hoe belangrijk het is om voor deze bijeenkomsten met de opdrachtgever na te denken over de doelen en de doelgroepen van deze bijeenkomsten en hiervoor de juiste tools te kiezen. Immers, een ontwerpatelier vraagt om een andere aanpak dan een brede informatiebijeenkomst voor bewoners. Deze kennis en ervaring zet WB de Ruimte graag in om ook u te adviseren in de keuzes voor digitale participatie en deze te helpen organiseren.

Samen met evenementenbureau PINO biedt WB de Ruimte advies, organisatie en uitvoering van uw digitale informatie en participatiebijeenkomsten.

PINO heeft als evenementenbureau bij uitstek ruime ervaring met de praktische organisatie van bijeenkomsten. De projectmanagers van PINO adviseren, coördineren en regisseren bijeenkomsten op communicatief, logistiek en facilitair gebied en voeren dit tot in de puntjes uit. Al meer dan twintig jaar ontzorgt PINO haar opdrachtgevers. Van interne bijeenkomsten, publieksevenementen en internationale top conferenties tot vakbeurzen en roadshows. Nu dit niet live kan maakt PINO de vertaalslag naar online. Het stimuleren van verbinding is juist in deze tijd belangrijk. Welke digitale tool sluit aan bij uw doelgroep? PINO adviseert en ondersteunt bij de uitvoer van interactieve webinars en livestreams. Hoewel ze vanuit huis te volgen zijn, is achterover leunen geen optie. Iedereen heeft de mogelijkheid om online mee te praten. Via polls, surveys en een live chat zorgt PINO samen met u ervoor dat deelnemers optimaal participeren.

Inmiddels worden de eerste bijeenkomsten online gehouden. Heeft u een vraag of een casus met betrekking tot online participatie? De adviseurs van WB de Ruimte en PINO denken graag met u mee!

Bel of stuur een mailtje naar Liesbeth Verhage.