Par­ticipatiet­raject
Noordstrook Ede

Omgevingsmanagement en participatie

Opdrachtgever:
Gemeente Ede

Rol:
coördinator en adviseur

Periode:
januari - juli 2023

Wie:
Eline Wisse,
Jurriaan Reitsma

Begeleiden participatietraject Noordstrook Ede

De Noordstrook. Een gebied gelegen op de grens van de projecten Spoorzone Ede en de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Enka door de Grondbank (AM).

In het verleden zijn er voor zowel het project Spoorzone Ede, als voor de wijk Enka ontwerpen gemaakt. In beide ontwerpen is de Noordstrook meegenomen. Door het vrijkomen van de weg die deze delen van elkaar scheidt is er begin 2023 door de Grondbank en het project Spoorzone Ede besloten om de inrichting van de Noordstrook integraal op te pakken. Bewoners van Enka kunnen meedenken over de inrichting van het gebied. Eline Wisse (in de rol van coördinator) en Jurriaan Reitsma (in de rol van adviseur) zullen dit participatieproject begeleiden en helpen met het tot stand komen van het ontwerp voor de Noordstrook.

Het doel van WB de Ruimte is het begeleiden en afronden van het participatietraject, waarbij interne en externe betrokkenen voldoende zijn meegenomen in het proces. Uiteindelijk ontstaat een definitief ontwerp dat breed gedragen wordt door de Grondbank, Spoorzone Ede, de gemeente en de omgeving. 

https://www.spoorzone-ede.nl/noordstrook

Bron afbeelding Enka terrein: https://www.bezoek-ede.nl/cultuur/enka-terrein

Deel dit project

Bekijk ook andere projecten van ons