Dromen, kansen en zorgen voor de Poortstraat

9 september organiseerden wij, in samenwerking met een groep actieve bewoners, een bewonersavond voor de Poortstraat. De opkomst was riant en zo kwam het dat we met ruim 30 man aanwezig waren in de Jenaplanschool Wittevrouwen.

Na een kort voorstelrondje sprak Jan Korff de Gidts over de waarde van de Poortstraat. Waarna er een inspirerend verhaal over een autodeelplan in de Zandhofsestraat werd gedeeld. Hier kan een deel van de parkeerplekken vervangen gaan worden door deelauto-parkeerplekken zodat een deel weer openbare ruimte kan worden.

Hierna gingen we in drie groepen uiteen om na te denken over de toekomst van de Poortstraat. Dit deden we aan de hand van dromen, kansen en zorgen. Het was mooi om te zien hoe enthousiast bewoners meedenken. Handig was dat ook Maarten Grienberger, wijkadviseur Noordoost van Gemeente Utrecht, als deelnemer aanwezig was om vragen te beantwoorden en mee te denken.

Aan het eind van de avond zijn er vijf werkgroepen gevormd die over de thema’s groen, verkeer, fietsparkeren, milieu/duurzaamheid en sociale cohesie verder gaan denken.

Wij kijken terug op een geslaagde avond en zijn zeer benieuwd waar dit toe gaat leiden!