Liesbeth: “Tev­reden én trots!”

Liesbeth, 2023 telt nog maar een paar dagen. Welke doelen had jij voor dit jaar gesteld?

Elk jaar maken we een jaarplan waarin we doelen voor dat jaar opnemen. Ik kan hier heel lang over vertellen maar als ik het kort moet samenvatten dan was ‘netwerken’ het doel voor 2023.

En natuurlijk willen we nu weten, is dat doel behaald..?

Daar kan ik dan wel weer kort over zijn; JA!

We hebben eind september een prachtig event neergezet in Kasteel Woerden, waarbij we ca. 50 relaties mochten ontvangen en waar we in gesprek gingen over de thema’s: Energietransitie, Water en klimaat en Stationsgebieden.
Het ontmoeten van onze (toekomstige) opdrachtgevers  en relaties blijft centraal staan, ook in 2024. Wij gaan dit dan verder uitwerken zodat het steeds verder in ons DNA gaat zitten. 

Naast doelen hadden we ook een grote wens om ons participatieadvies aan opdrachtgevers uit te breiden, niet in het minst vanwege de komst van de omgevingswet. Ik vind het prachtig om te zien hoe onze adviseurs steeds meer gevraagd worden en tevreden opdrachtgevers hebben. Ook voor volgend jaar staan er al weer een paar mooie adviezen in het verschiet.

En als klap op de vuurpijl heeft het netwerken ons ook 2 nieuwe collega’s gebracht, die inmiddels al niet meer weg te denken zijn uit ons team. 

Ok, genoeg over de doelen en wensen vanuit WB de Ruimte en door naar de luchtige onderwerpen. Vertel ons eens Liesbeth, wat was jouw favoriete moment op de werkvloer afgelopen jaar?

Oh dit is een makkelijke. Onze gezamenlijke lunch! 
Even geen werk maar tijd voor elkaar en ruimte voor goede gesprekken, mooie anekdotes en de verbinding vinden met elkaar. Ons WB-Uitje is daar ook een goed voorbeeld van met de jaarlijkse rally, projectbezoek en vooral veel plezier!
Wat was het Juttersgeluk leuk en het heeft ons ook nog een prachtige lamp  opgeleverd. Benieuwd naar onze creativiteit? Kom dan binnenkort maar eens een kop koffie drinken bij ons op kantoor. 

Uitjes als dit versterkt ons als team, het brengt ons dichter bij elkaar. Ik geniet van de openheid van iedereen maar bovenal van de plannenmakerij. Genoeg om het jaarplan voor 2024 weer te laten sprankelen.

Een tevreden directeur. Kun je ons vertellen waar je het meest trots op bent als je terug denkt aan dit jaar?

Ik ben zeker tevreden én trots! Ik ben trots op de groep mensen die samen het bureau dragen. WB de Ruimte ontwikkelt zich op allerlei fronten. De medewerkers doen dat zelf. Zij nemen hun verantwoordelijkheid en gaan in gesprek met elkaar, met (toekomstige) opdrachtgevers en met toekomstige collega’s en zetten daarmee ons bureau verder op de kaart. 

Dit interview kan niet afgesloten worden voordat wij weten hoe 2024 eruit gaat zien. Welke doelen heb jij?

Uiteraard ligt er ook voor 2024 weer een jaarplan klaar. Mijn persoonlijke focus ligt ook voor het nieuwe jaar op groei waarbij, net als in 2023, netwerken de volledige aandacht krijgt. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen wanneer we de groep nog verder uitbreiden. Verder gaan we in gesprek met onze opdrachtgevers om nog beter focus te krijgen op de vragen die er spelen binnen stationsgebieden, energietransitie en water & klimaat. We gaan aan de slag om in 2024 hier nog beter invulling aan te geven.


Liesbeth, dank je wel voor je openheid en eerlijkheid! We zijn aan het einde gekomen van deze terugblik op 2023 en kleine vooruitblik op het nieuwe jaar. Wil jij dit interview afsluiten met een mooie wens aan iedereen?

Maak er een prachtig nieuwjaar van en zoek elkaar in het nieuwe jaar op. Samenwerken is cruciaal. Samen aan de slag met onze ambities en ieders persoonlijke ontwikkeling. En vooral: heb plezier in je werk! Ik kijk er naar uit.