Adviesopdracht Provincie Limburg – “Limburg versnelt”

Een team van WB de Ruimte heeft samen met medewerkers van Provincie Limburg in een intensieve periode van enige weken advies uitgebracht om de (lokale) economie te stimuleren. Een stimulans die hard nodig is om de negatieve effecten van het coronavirus te verminderen.

Het advies heeft als doel infra- en mobiliteitsprojecten te vinden die versneld kunnen worden, alsmede een versnellende aanpak. Overigens: de directe aanleiding voor het advies was het coronavirus, echter uit het marktonderzoek bleek ons dat het negatieve effect tot op heden vooral was ontstaan door PFAS en stikstof.

WB de Ruimte heeft veel van zijn expertise ingezet voor dit advies; expertise gebaseerd op onze ruime ervaring met fietsprojecten, omgevingsmanagement, aanbestedingen, projectmanagement en veranderkunde.

De Provincie heeft ondertussen al projecten versneld en die zijn nu in uitvoering. Aanvullend hebben we kansen voor versnelling aangegeven met een totale waarde van circa 300 miljoen euro. Om het lokale bedrijfsleven een sterke impuls te geven hebben we een gerichte aanpak voorgesteld om innovatie en duurzaamheid te stimuleren. De komende periode zal de Provincie formeel besluiten, maar waar mogelijk worden onderdelen van het advies nu al toegepast.

Wij wensen de Provincie Limburg veel succes met het vervolg en bedanken het versnellingsteam in het bijzonder voor de hoogwaardige professionele samenwerking tijdens dit adviestraject.

Tom Dumoulin, geboren te Maastricht, bijnaam Turbo-Tom.
Haalt gemiddelde snelheden van 47,4 km/u.

Meer weten over dit project of ons advies? Neem contact op met Peter Sandee.