Moves lanceert in regio Rotterdam en Den Haag

Eén app waarmee je al je reizen kunt regelen, of je nou met de tram, trein, bus, deelfiets, deelauto, taxi of metro reist. Sinds begin juni is in regio Rotterdam en Den Haag het Moves platform gelanceerd. Moves is een initiatief van De Verkeersonderneming waarbij drie voorlopers in de mobiliteitssector (9292, Tranzer en Pon) de winnende aanbieding hebben gedaan. De Moves app combineert de welbekende reisplanner met het gebruik van deelfiets of deelscooter. Ook wordt het mogelijk om tickets te boeken en te betalen. In de app wordt onder andere aangegeven wat de verwachte drukte is tijdens de reis en is er een optie om een reis te plannen op basis van CO2-uitstoot. En dit alles onder het motto ‘Better together’.

Moves maakt deel uit van het landelijke MaaS (Mobility as a Service) programma. Vanuit WB de Ruimte is Gerben Schuhmacher betrokken bij dit initiatief. Hij viert met de lancering van de app een enorme mijlpaal in het programma. De App is nu te downloaden in zowel de App store als Google Play Store.

“Een mooi moment voor goed stukje vooruitgang. Zowel in de technologie als in de verbinding maken met alle landelijke partijen zit nog een mooie uitdaging. Ik zou dus iedereen van harte uitnodigen om de app te downloaden en je feedback te geven”, aldus Gerben.

Bron: Moves