Gerben Schuh­mac­her

Contactgegevens

E-mail:
Gerben.Schuhmacher(at)wbderuimte.nl

Telefoon:
06-51515139

LinkedIn:
Gerben Schuh­macher

Ik ben een ervaren juridisch projectadviseur. Een creatieve jurist die eenvoudige en effectieve juridische oplossingen bedenkt en uitvoert. Meestal werk ik voor vraagstukken in de infrastructuur en mobiliteit. Sinds 2021 heb ik me ook gestort op vraagstukken van de energietransitie, waar nog veel juridische oplossingen moeten worden bedacht.

Ik ben een vakman die vaak scheppend werk doet. Mijn drijfveer is om tegelijkertijd juridische problemen te demonteren en juridische oplossingen te bedenken.

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring, opgedaan bij overheden op alle niveaus. Door de vele projecten waarin ik heb gewerkt, heb ik verstand van meerdere rechtsgebieden tegelijk: privaatrecht, bestuursrecht, ruimtelijke ordening, bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht, Europees recht. In het sectorrecht op het terrein van verkeer en vervoer ben ik een expert. Het sectorrecht op het gebied van energie heb ik inmiddels ook goed door.

De problemen van mijn opdrachtgever begrijp ik uitstekend. Ik ben productief en mijn juridische adviezen en producten zijn to-the-point en wonderbaarlijk leesbaar.


Opdrachtgevers over Gerben:
“De strateeg, die de vraag achter de vraag vertaalt naar een creatieve en pragmatische juridische oplossing, die ook uitvoert met oog voor de menselijke maat.”


“Gerben is een scherpe en kritische jurist. Hij denkt grensoverschrijdend en biedt daardoor creatieve oplossingen, die praktisch en uitvoerbaar zijn. Kortom: een zeldzaam bruikbare vent in een project waar nieuwe wegen moeten worden gevonden en waar juridische voetangels en klemmen moeten worden beheerst.”

projecten van Gerben