Door­fietsroutes
Utrecht

Projectmanagement

Opdrachtgever:
Provincie Utrecht

Rol:
projectmanager

Periode:
2019 - heden

Wie:
Hans van Engelen­burg

WB de Ruimte werkt aan de mobiliteitstransitie. De provincie Utrecht ziet de fiets als een belangrijke mobiliteitsoplossing en wil fors investeren. 

Hans van Engelenburg is projectmanager voor de aanleg van 7 doorfietsroutes voor de Provincie Utrecht, programmateam Fiets.

Doorfietsroutes verbinden woon- en werklocaties in de hele provincie op een snelle, veilige, en comfortabele manier. De rol van Hans is om in samenwerking met het team Fiets, de gemeenten en andere belanghebbenden zoals Fietsersbond en inwoners, tot afspraken te komen over realisatie van de routes. Samen rekenen en tekenen aan het ontwerp, de kostenverdeling en het maken van afspraken over de uitvoering. Alles over de routes is te vinden op de site van de provincie: klik hier.

WB de Ruimte vindt dat inbreng van belanghebbenden betere projecten maakt. Daarom is er een raad van advies opgericht die gevraagd en ongevraagd de provincie adviseert over de doorfietsroutes, met daarin Fietsersbond, ANWB, VVN, Wielerplatform Utrecht, RWS, CROW en Natuur en Milieu Utrecht. Ook is er een prijsvraag Fietspad van de Toekomst georganiseerd waar bewoners en bedrijven innovatieve ideeën kunnen inbrengen die het fietsen verbeteren voor de fietsroute Utrecht-Wageningen N225. https://www.fietspadvdtoekomst.nl/

Beeld: fietspadvdtoekomst.nl

In dit filmpje van Visit Holland zie je hoe mooi deze routes zijn.  Ook komen er beelden voorbij van het eerste aangelegde trajectdeel bij Den Dolder, van de route De Stijl van Utrecht naar Amersfoort.

Deel dit project

Bekijk ook andere projecten van ons