Omgevingsmanagement
Dunea

Omgevingsmanagement en participatie

Opdrachtgever:
Dunea

Rol:
Strategisch omgevingsmanager, ondersteuning omgevingsmanagement

Periode:
sept 2021 - heden

Wie:
Liesbeth Verhage,
Jurriaan Reitsma

Liesbeth Verhage werkt sinds najaar 2021 als strategisch omgevingsmanager aan de drinkwatervoorziening van de toekomst bij Dunea.

Dunea levert aan ongeveer 1,4 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijk deel van Zuid-Holland. In deze drukke regio neemt het aantal inwoners de komende jaren fors toe. In combinatie met klimaatverandering, waardoor de aanvoer van water uit de grote rivieren naar de duinen onder druk komt te staan en discussie over waterkwaliteitseisen, betekent dit een nieuwe aanpak voor de drinkwatervoorziening.

Dunea kiest voor meerdere, onafhankelijke bronnen en een nieuwe zuiveringstechniek, waardoor een robuust en flexibel drinkwatersysteem ontstaat.

Liesbeth geeft leiding aan het omgevingsproces (participatie en m.e.r.-procedure), waarin de samenwerking wordt gezocht met gemeenten, waterschappen, provincie Zuid Holland, omgevingsdiensten en maatschappelijke partijen om te komen tot goede keuzes over de locaties waar de nieuwe drinkwatervoorziening komt. Geen makkelijke klus in de openbare ruimte waarin ook andere functies een plek hebben en zoeken. Met haar ruime ervaring op het gebied van projectmanagement en omgevingsmanagement in complexe vraagstukken en omgeving is Liesbeth in deze opdracht als een vis in het water!

Ook Jurriaan Reitsma is sinds de zomer van 2022 aan de slag bij Dunea en bezig met het programma drinkwatervoorziening van de toekomst. Hierin ondersteunt hij Liesbeth met de communicatie tussen Dunea en omgevingspartijen en het verwerken van de uitkomsten van deze samenwerkingen. Daarnaast werkt hij binnen het projectteam samen met de technische experts om complexe vraagstukken tot grijpbare taal voor de omgeving te vertalen. Hierdoor ontwikkelt Jurriaan zich ook als verbindende factor tussen de verschillende partijen.

Bron afbeelding: Dunea.nl

Deel dit project

Bekijk ook andere projecten van ons