Herinrichting Nieuwezijds
Voorburgwal

Management

Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam

Rol:
junior projectmanager

Periode:
maart 2018 – heden

Wie:
Jordy van Dienst


De Gemeente Amsterdam is momenteel bezig met de planvorming voor de herinrichting van de Nieuwezijds Voorburgwal. Deze straat, waar vroeger de redacties van vele bekende kranten gevestigd waren, was een belangrijke verkeersader in hartje Amsterdam. Hier kwam 22 juli 2018 een eind aan doordat de nieuwe hoofdroutes van Amsterdam werden ingevoerd. Deze nieuwe hoofdroutes hebben als doel het doorgaand verkeer uit de stad te weren en de binnenstad autoluw te maken. De Nieuwezijds Voorburgwal is sinds deze invoering een eenrichtingsweg. De straat is daarmee klaar om te worden ingericht tot een aantrekkelijke en hoogwaardige openbare ruimte met meer ruimte voor voetganger en fietser.

Jordy van Dienst werkt in dit project als junior omgevingsmanager en houdt zich o.a. bezig met het onderhouden van contacten met bewoners en ondernemers in het gebied en het voorbereiden van intern ambtelijke en bestuurlijke stukken.

Een impressie van De Nieuwezijds Voorburgwal Zuid, met zicht op de ‘Postzegelmarkt’. De Postzegelmarkt wordt ingericht als een groene oase met behoud van het uniek karakter van dit stukje stad.

Deel dit project

Bekijk ook andere projecten van ons